Hvordan finne urkraften?

Jo, dersom man forsiktig plukker fra hverandre et mekanisk ur, vil man kunne finne frem til en liten spiralfjær. Det er denne som representerer selve urkraften, den kraft som får uret til å gå. Urmakere samles årlig til et arrangement som kalles Urkraft-festivalen.

Det er ikke så mange ekte urmakere igjen i Norge, så med bakgrunn i sitt håndverk har urmakerne nylig søkt FN om å få status som en urbefolkning. På denne måten ønsker de å få et værn omkring sitt håndverk, sitt fagspråk og sin særegne livsstil. De ønsker å benytte spiralfjæren som sitt samlende symbol.

skjermbilde-2016-09-11-kl-22-56-15

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s