Odin holder sjøforklaring

Ja begrepet «sjø» fortjener å bli grundig forklart. – Sjø er en stor vannansamling i landskapet, enten en stor innsjø, som vanligvis består av ferskvann, eller et hav, det vil si et sammenhengende område med saltvann. En innsjø er større enn et tjern, en dam eller et vann. En tommelfingerregel er at innsjøer med areal større enn fem kvadratkilometer er en sjø. Ordet sjø brukes også i mange egennavn for store og små innsjøer eller om mindre havområder, for eksempel Nordsjøen, som er den del av Atlanterhavet. Enkelte store innsjøer med saltvann kalles hav, som for eksempel Kaspihavet, verdens største innsjø, og Dødehavet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s